Ga je naar zee, overnacht dan in een van de Trekkershutten aan de kust. Je hebt dan je eigen houten huisje midden in de natuur, op een camping of een landgoed. De hutten zijn per nacht te boeken, waardoor je eenvoudig van hut naar hut kunt trekken, te voet of met de fiets. Of je blijft gewoon de hele week op dezelfde plek! Reserveer je hut van tevoren, dan weet je zeker dat je er terechtkunt.
Er zijn verschillende typen Trekkershutten en ook de locaties waar ze staan verschillen onderling. Hou je van rustige natuurcampings of overnacht je het liefst op een plek waar een eetgelegenheid in de buurt is? Je vindt deze informatie allemaal op de terreinpagina’s van de hutten. Ook het voorzieningenniveau van de hutten is niet overal hetzelfde. Er zijn basic Trekkershutten en Trekkershutten met meer comfort.
In een basic hut vind je de basisbenodigdheden voor een fijn verblijf: bedden met hoofdkussens, zitgelegenheid, licht en elektriciteit (en vaak meer). Een slaapzak, kussensloop en onderlaken breng je zelf mee. Je maakt gebruik van het sanitair op de camping en water haal je met een jerrycan. Bij vertrek laat je de hut bezemschoon achter.
Wil je liever je eigen sanitair in of bij de hut, kies dan voor een Trekkershut uit de comfortklasse. Je hebt dan in elk geval een eigen toilet en soms ook een douche. Er is stromend water en vaak een keukentje of gootsteen. Ook deze hutten laat je bezemschoon achter.
Wil je alle Trekkershutten bekijken? Klik dan op onderstaande button. In het kenmerkenoverzicht bij elke Trekkershut kun je zien wat er aan inventaris aanwezig is.
Met de extra zoekfilters op de zoek-en-boekpagina kun je zelf nog meer zaken selecteren die je graag in je Trekkershut aantreft.
Het kustgebied van België ligt geheel in West-Vlaanderen en is een van de meest toeristische streken van het land, voornamelijk in juli en augustus. Je kunt er bekende badplaatsen bezoeken, zoals Oostende, Blankenbergen of Knokke-Heist, maar ook prachtige natuurgebieden, zoals Het Zwin en de Westhoek, een groot aantrekkelijk duinengebied bij De Panne. Kijk op www.dekust.be voor meer informatie.
Het hele kustgebied tussen de Belgische grens en Rotterdam is bestempeld als Natura 2000-gebied, waarbij bedreigde plant- en diersoorten beschermd worden. Aan de Zeeuwse kust worden toeristen op hun wenken bediend. De aardige badplaatsjes worden afgewisseld met fijne duingebieden. De zandstranden zijn breed en uitnodigend. Extra bijzonder zijn de Deltawerken tussen de verschillende eilanden, waarvan de Oosterscheldekering de grootste en bekendste is.
In het drukste kustgebied in Nederland zijn de bekendste vissersdorpen van weleer veranderd in populaire badplaatsen die op mooie zomerdagen bruisen van activiteit. Scheveningen, Katwijk en Noordwijk zijn de bekendste badplaatsen. Vanuit de gezellige drukte loop je zo de fascinerende duinlandschappen van Nationaal Park Hollandse Duinen in. Bijzonder is het kunstmatig aangelegde schiereiland de Zandmotor bij Ter Heide, dat bedoeld is om de kustlijn op natuurlijke wijze te laten aangroeien door bewegingen van water, wind en zand.
Vanaf het Noordzeekanaal wordt het noordwaarts steeds rustiger aan de kust. Er liggen prachtige duinreservaten als het Noordhollands Duinreservaat en de Schoorlse Duinen (de hoogste duinen van Nederland). Den Helder is interessant vanwege de Oude Rijkswerf en aansluitend is het voormalige eiland Wieringen een bezoek waard. Vanuit dit noordelijke puntje kun je de Afsluitdijk over of de boot nemen naar Texel.
De Waddenzee is het grootste getijdengebied ter wereld en daarom uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De getijverschillen lopen soms op tot enkele meters en daardoor krijg je geulen, wadplaten en zandgebieden. Het is een favoriete plek voor zeehonden en trekvogels, die hier soms met duizenden komen aanvliegen. Waddeneilanden en havens op het vasteland zijn een bezoek waard.